Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Pri väčšine odberných miest v Detve sa tvoria dlhé rady

Na snímke testovanie v Detve 31. októbra 2020. Foto: TASR - Silvia Tannhauserová

Zo 16 plánovaných odberných miest otvorilo mesto 15, jeden tím pomocníkov nebol totiž ráno kompletný. Zo všetkých dobrovoľníkov bol podľa primátora pozitívny jeden človek.

Detva 31. októbra (TASR) – Pri väčšine odberných miest v Detve, kde testujú ľudí na ochorenie COVID-19, sa tvoria dlhé rady. „Testovanie je však plynulé a bez vážnejších problémov,“ potvrdil pre TASR primátor Detvy Ján Šufliarský.

Ako dodal, zo 16 plánovaných odberných miest otvorilo mesto 15, jeden tím pomocníkov nebol totiž ráno kompletný. Zo všetkých dobrovoľníkov, ktorých mesto ráno testovalo, bol podľa primátora pozitívny jeden človek.

Dlhé rady sa tvoria v Detve pri III. Základnej škole na ulici Obrancov mieru, pred novým komunitným centrom na tej istej ulici a aj pred Kultúrnym centrom Andreja Sládkoviča. V rade si predpoludním počkali ľudia aj pred kultúrnym domom Chudobienec a klubom dôchodcov v starej časti mesta.
Na snímke testovanie v Detve 31. októbra 2020.
Foto: TASR - Silvia Tannhauserová

Mesto odporúča testovanie podľa adresy bydliska,“ informuje samospráva na svojej oficiálnej webstránke, kde nájdu obyvatelia aj podrobný zoznam odberných miest.

Mestský úrad tiež radí, aby sa ľudia počas víkendu dali otestovať vo vyhradených časoch. Aby samospráva zmiernila nápor ľudí na odberné miesta, odporúča dať sa otestovať v konkrétnom čase. Časový harmonogram testovania podľa priezviska je na webstránke Detvy. V prípade nutnosti sa však môžu ísť záujemcovia otestovať kdekoľvek inde a v inom čase.