Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Radnica žiada Nitranov, aby pomohli rozšíriť informácie o testovaní

Na snímke zdravotnícky pracovník počas odberu na odbernom mieste na ochorenie Covid-19 pred nemocnicou v Topoľčanoch 27. októbra 2020. Foto: TASR – Henrich Mišovič

Ženy s tehotenským preukazom a rodičia s deťmi v kočíkoch budú vybavení prednostne.

Nitra 28. októbra (TASR) – Mesto Nitra vyzýva obyvateľov, aby pomohli informovať o odberných miestach svojich blízkych či susedov.

„Urobiť tak môžu veľmi jednoduchým spôsobom, vytlačením letáka o odberných miestach a jeho vylepením na vchodové dvere bytovky či nástenku bytového domu,“ vyzval verejnosť hovorca mesta Tomáš Holúbek. Podľa jeho slov dôvodom výzvy je aj skutočnosť, že napriek tomu, že samospráva využíva všetky dostupné informačné kanály, z časových dôvodov nedokáže zabezpečiť tlač a distribúciu letákov do domácností pred víkendovým testovaním.

V Nitre bude počas testovania na COVID-19 k dispozícii 64 odberných miest, na ktorých sa bude počas víkendu realizovať celoplošné testovanie. Ak sa testovanie bude konať na školách, tak iba v areáloch škôl, prípadne v školských telocvičniach, no nie vo vyučovacích priestoroch. V niektorých testovacích lokalitách vytvorilo mesto niekoľko odberných miest, kde bude pôsobiť viac odberných tímov. Súčasťou 64 odberných miest sú aj tri drive-in testovacie miesta. Tie vzniknú na Agrokomplexe, pri futbalovom štadióne a pri Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti. Samostatné odberné miesto bude zriadené na Orechovom dvore. Ženy s tehotenským preukazom a rodičia s deťmi v kočíkoch budú vybavení prednostne, potvrdil Holúbek.