Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Sabinove budú odberné miesta len v interiéri

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Počet prihlásených ľudí, ktorí prejavili záujem spolupracovať ako administratívni pracovníci, prevyšuje požiadavky mesta.

Sabinov 27. októbra (TASR) – V Sabinove sa celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 uskutoční len v interiéri. Ako pre TASR uviedol hovorca mesta Juraj Vrábel, rozhodli sa tak z dôvodu, aby chránili zdravie predovšetkým pracovníkov, ktorí budú zabezpečovať testovanie. Celkovo bude zriadených desať odberných miest.

„Mesto v koordinácii s Ministerstvom obrany SR a po porade s vyčlenenými príslušníkmi Ozbrojených síl SR sa zodpovedne pripravuje na celoplošné testovanie občanov SR. Všetky odberné miesta boli vojakmi obhliadnuté a dohodli sa detaily na mieste. V stredu prídu odberné miesta posúdiť zástupcovia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Prešove. Mesto sa snaží zabezpečiť materiálno-technické vybavenie nad rámec toho, čo je povinné, aby eliminovalo výpadky počas testovania," uviedol Vrábel.

Ako ďalej povedal, počet prihlásených ľudí, ktorí prejavili záujem spolupracovať ako administratívni pracovníci, prevyšuje požiadavky mesta.

„V meste žije 10 692 ľudí starších ako desať rokov. Keďže testovanie sa neodporúča starším ako 65 rokov, rátame s tým, že testovanie sa týka približne 9200 ľudí," dodal Vrábel.