Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Turčianske Teplice zriadia počas víkendu dve odberové miesta

Ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

Pre všetky dni platí, že posledný odber sa robí 15 minút pred ukončením testovacieho dňa aj 15 minút pred obednou prestávkou.

Turčianske Teplice 20. januára (TASR) – Samospráva Turčianskych Teplíc pomôže pri skríningu obyvateľov na ochorenie COVID-19. Cez víkend 23. a 24. januára zriadi dve odberové miesta v areáloch škôl. Obyvatelia sa môžu dať naďalej otestovať v mobilných odberových miestach aj počas pracovného týždňa. Informoval o tom v stredu na sociálnej sieti primátor Igor Hus.

V Turčianskych Tepliciach budú mať možnosť občania absolvovať antigénový test podľa harmonogramu, ktorý radnica uverejnila na webovej stránke mesta.

„V pracovných dňoch 21., 22., 25. a 26. januára môžu navštíviť mobilné odberové zariadenie v budove polikliniky do 15:00 a po 15:00 do 20:00 odberové miesto v Základnej škole Školská. Mesto navyše zriadilo možnosť testovania aj počas víkendových dní," uviedol Hus.

Antigénové testovanie bude v sobotu aj v nedeľu v ZŠ Školská a v budove gymnázia v Horných Rakovciach od 7:00 do 19:00. Prestávka pre odberové tímy bude od 12:00 do 13:00.

„Pre všetky dni platí, že posledný odber sa robí 15 minút pred ukončením testovacieho dňa aj 15 minút pred obednou prestávkou. Na obidvoch víkendových odberových miestach budú pracovať dva zdravotnícke tímy, čo umožní rýchlejší priebeh testovania," dodal Hus.