Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Hriňovej bude k dispozícii osem odberných miest

Ilustračné foto. Foto: TASR - František Iván

Prvé kolo celoplošného testovania sa má konať počas dvoch víkendových dní, a to v sobotu 31. októbra a v nedeľu 1. novembra.

Hriňová 27. októbra (TASR) – V meste Hriňová v Detvianskom okrese bude počas víkendového celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 k dispozícii osem odberných miest. „Využívame priestory dvoch školských telocviční, výrobnú halu v priemyselnom areáli, mestské kultúrne stredisko a mestský štadión,“ potvrdil v utorok pre TASR primátor Hriňovej Stanislav Horník.

Minulý týždeň spomenul, že počas celoplošného testovania môže samospráva počítať s dostatočnou podporou zamestnancov mesta, obyvateľov i členov dobrovoľného hasičského zboru. „Na našu výzvu na zabezpečenie administratívnych pracovníkov zareagovalo viac ako 60 dobrovoľníkov,“ uviedol v utorok s tým, že komplikovanejšiu situáciu očakáva mesto pri zabezpečovaní zdravotníckeho personálu, čo sú dvaja vyškolení zdravotníci na jedno odberové miesto.

„K zabezpečovaniu ochranných pomôcok zo strany Ozbrojených síl SR sa k nám dostávajú iba rozporuplné informácie,“ poznamenal.

Dobrovoľníkov, ktorí budú napríklad pomáhať s vypĺňaním formulárov, dokáže mesto zaplatiť zo svojho rozpočtu. „Pevne veríme, že po ukončení testovania budú obciam a mestám refundované mzdové náklady za všetkých administratívnych pracovníkov a pomocného personálu za šesť odberových dní,“ zhrnul minulý týždeň.

„Napriek nepredvídateľným a častým zmenám z centrálnej úrovne sa budeme snažiť testovanie v meste zorganizovať bez chýb pri zabezpečení zdravia našich občanov,“ ukončil Horník.

Prvé kolo celoplošného testovania sa má konať počas dvoch víkendových dní, a to v sobotu 31. októbra a v nedeľu 1. novembra.