Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Leviciach je zriadených 29 odberných miest

Ilustračná snímka, testovanie na koronavírus. Foto: TASR/AP

Odberné miesta vo väčšine prípadov kopírujú volebné okrsky.

Levice 27. októbra (TASR) - V Leviciach a ich mestských častiach je zriadených 29 odberných miest na víkendové testovanie na Covid-19. Odberné miesta vo väčšine prípadov kopírujú volebné okrsky. „Občan môže na testovanie využiť ľubovoľné odberné miesto. Pre plynulý chod testovania odporúčame občanom využiť odberné miesto v blízkosti ich trvalého pobytu,“ informovala radnica.

Celkovo 22 odberných miest je zriadených vo ôsmich základných školách (ZŠ). Občania sa môžu dať otestovať v ZŠ A. Kmeťa na ulici M. R. Štefánika, ZŠ Sv. Michala, ZŠ Pri Podlužianke, ZŠ Saratovská 43, ZŠ Saratovská 85, ZŠ Sv. Vincenta na Saratovskej 87, ZŠ G. Juhásza s vyučovacím jazykom maďarským na J. Jesenského a ZŠ Školská. Dve odberné miesta budú zriadené v CK Junior na ul. A. Sládkoviča, po jednom odbernom mieste bude v Klube dôchodcov na ul. Priateľstva a v Územnom spolku SČK na Poľnej.

V mestskej časti Malý Kiar bude zriadené jedno odberné miesto v kultúrnom dome, kde bude testovanie zabezpečené len v sobotu 31. októbra. V kultúrnom dome v Čankove sa môžu dať záujemcovia otestovať v nedeľu 1. novembra. V kultúrnom dome (kaštieli) v Kalinčiakove bude k dispozícii jedno odberné miesto počas obidvoch testovacích dní. Testovanie obyvateľov mestskej časti Horša sa uskutoční na Obecnom úrade v Žemberovciach počas obidvoch víkendových dní, záujemcovia však môžu využiť aj ľubovoľné testovacie miesto v Leviciach.