Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

V Martine zriadia cez víkend 44 dočasných odberných miest

Ilustračné foto. Foto: TASR – Roman Hanc

Odkaz na mobilnú aplikáciu a postup prihlásenia na testovanie nájdu Martinčania na webovej stránke mesta v nasledujúcich dňoch

Martin 19. januára (TASR) – Martin vytvorí počas najbližšieho víkendu 44 nových odberných testovacích miest. Martinčania budú môcť využívať na prihlásenie na testovanie mobilnú aplikáciu. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Zuzana Kalmanová.

Doplnila, že obyvatelia a návštevníci Martina môžu do víkendu využiť testovanie v ôsmich stálych mobilných odberových miestach. Počas víkendu mesto zriadi nové dočasné odberné miesta, aby zabezpečilo pretestovanie všetkých záujemcov.

„Naším cieľom je vytvoriť čo najlepšie podmienky pre obyvateľov a návštevníkov mesta vzhľadom na ročné obdobie a požiadavky testovania. Vytvorili sme nové odberové miesta v interiéri a už čoskoro spustíme mobilnú aplikáciu, vďaka ktorej sa budú môcť obyvatelia registrovať na konkrétne odberové miesto a čas," priblížil primátor Martina Ján Danko.

Odkaz na mobilnú aplikáciu a postup prihlásenia na testovanie nájdu Martinčania podľa Kalmanovej na webovej stránke mesta v nasledujúcich dňoch. „V Martine sa budú môcť otestovať aj obyvatelia okolitých obcí a širšieho regiónu," podotkla.

„Absolútne rozumiem výhradám voči celoplošnému testovaniu, ale napriek tomu vyzývam všetkých, aby sa na ňom zúčastnili. Verím, že jeho výsledky dokážu, že situácia v Martine sa postupne upokojuje a my sa zaradíme medzi okresy, kde sa začne s uvoľňovaním opatrení. Len týmto spôsobom sa dokážeme priblížiť k otváraniu škôl, prevádzok, obchodov či reštaurácií. Spolu sa nám to určite podarí," uzavrel Danko.