Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Medzilaborciach otestujú aj maloletých migrantov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V rámci mesta Medzilaborce sa budú môcť dať obyvatelia otestovať na jednom zo štyroch odberových miestach v závislosti od miesta bydliska.

Medzilaborce 30. októbra (TASR) – V rámci víkendového celoplošného testovania na nový koronavírus otestujú v Medzilaborciach aj zverencov Centra pre deti a rodiny Dlaň vrátane ôsmich maloletých migrantov. Ako pre TASR uviedol riaditeľ zariadenia Vladislav Fejo, testovaniu rozumejú a súhlasili s ním.

„Maloletí bez sprievodu boli informovaní o testovaní prostredníctvom online hovoru s tlmočníkom. Informácie im boli podané v ich rodnom jazyku. Danú situáciu chápu a nemajú výhrady voči testovaniu," priblížil s tým, že spolu 40 detí nad desať rokov, ktoré sa aktuálne v detskom domove nachádzajú, otestujú v nedeľu 1. novembra priamo v zariadení.

V rámci mesta Medzilaborce sa budú môcť dať obyvatelia otestovať na jednom zo štyroch odberových miestach v závislosti od miesta bydliska. Sú nimi dom kultúry, areál základnej školy na Komenského ulici, budova amfiteátra a areál Mestského športového klubu.