Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Nových Zámkoch pomáhajú testovať zdravotníci z Maďarska

Ilustračná snímka, testovanie. Foto: TASR/AP

Pred odbernými miestami sa tvoria dlhé rady, radnica preto vyzvala obyvateľov mesta, aby ich návštevu odložili na neskorší termín.

Nové Zámky 31. októbra (TASR) – V Nových Zámkoch je záujem o testovanie mimoriadne vysoký. Pred odbernými miestami sa tvoria dlhé rady, radnica preto vyzvala obyvateľov mesta, aby ich návštevu odložili na neskorší termín.

Podľa informácií z magistrátu sa všade tvoria dlhé rady, v ktorých sa na testovanie čaká dve až tri hodiny. „Testovanie súvisle prebieha, ale u jedného človeka trvá približne 30 až 35 minút. Preto sú momentálne v celom meste pri odberných miestach dlhé rady. Prosíme každého, aby sa teraz nevybral z domu na testovanie,“ konštatuje sa vo výzve, ktorú radnica vydala ešte pred 11. hodinou.

Ako uviedol primátor Nových Zámkov Otokar Klein, aj napriek dlhým radom je situácia pri testovaní pokojná. „Pomáha nám ju zvládať aj niekoľko desiatok maďarských zdravotníkov, ktorí prišli na výpomoc. Paradoxne nám to trošku skomplikovalo situáciu pri otvorení odberných miest, pretože jeden z nich bol pozitívne testovaný, ale teraz už všetko beží tak, ako má. Oceňujem ich pomoc a rovnako aj disciplinovanosť, trpezlivosť a ohľaduplnosť obyvateľov Nových Zámkov pri čakaní v radoch,“ dodal Klein.