Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V okrese Žiar nad Hronom chýbali odberným miestam testy

Na archívnej snímke antigénové testy na ochorenie Covid-19, ktoré dopravilo lietadlo Antonov An-124 Ruslan na bratislavské letisko M.R. Štefánika vo štvrtok 22. októbra 2020. Foto: TASR - Letisko M.R. Štefánika

Pred hodinou nám ich prišlo 5000, rozvážame ich tak po miestach, kde ich minuli najviac a kde im chýbajú, povedal pre TASR prednosta Okresného úradu v Žiari nad Hronom Michal Zdycha.

Žiar nad Hronom 31. októbra (TASR) – V niektorých odberných miestach v okrese Žiar nad Hronom, kde testujú ľudí na ochorenie COVID-19, chýbali popoludní testy. „Pred hodinou nám ich prišlo 5000, rozvážame ich tak po miestach, kde ich minuli najviac a kde im chýbajú,“ povedal pre TASR prednosta Okresného úradu v Žiari nad Hronom Michal Zdycha.

Ako dodal, odberné miesta úrad počas dňa informujú, v akej sú situácii a či majú dostatok testov. „Najviac ich minuli tam, kde sa prišli dať otestovať aj turisti alebo ľudia z iných miest,“ spomenul prednosta s tým, že takáto situácia bola napríklad v obciach Dolná Trnávka, Dolná Ždaňa a Ihráč.

Zdycha tiež poznamenal, že v sobotu ráno do 9.00 h testovali ľudí na ochorenie COVID-19 vo všetkých odberných miestach v okrese. „Testovanie je pokojné a bez väčších problémov. Zdravotníci prišli mnohí zo služby v nemocnici, za čo im patrí vďaka,“ uzavrel prednosta s tým, že nemá informácie o tom, že by bol ráno niektorý z dobrovoľníkov pozitívne testovaný na nový koronavírus.