Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Poltári začína fungovať dočasné odberové miesto

Ilustračné foto. Foto: TASR - Erika Ďurčová

V sobotu v Poltári otestovali 924 osôb a jeden odber bol s pozitívnym výsledkom.

Poltár 4. februára (TASR) – V Poltári začína vo štvrtok fungovať dočasné odberové miesto na bezplatné testovanie na ochorenie COVID-19. Samospráva o tom informuje na svojej oficiálnej webstránke. Antigénové testovanie verejnosti bude v areáli TJ Sklotatran Poltár aj v piatok.

Záujemcovia môžu prísť v čase od 14:00 do 18:00. „Vychádzame tak v ústrety občanom nielen z mesta Poltár, ale celého okresu. Obidva vchody do areálu budú otvorené. Na testovanie sa neobjednáva,“ pripomína mesto.

„Víkendové testovanie aktuálne pripravujeme a budeme o ňom informovať prostredníctvom oficiálnej internetovej stránky mesta, mestského rozhlasu, sociálnych sietí a mestských informačných tabúľ,“ dodal mestský úrad.

Počas druhého kola celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 sa prišlo v Poltári otestovať 1864 ľudí a z tohto počtu bolo desať pozitívnych odberov. V sobotu v Poltári otestovali 924 osôb a jeden odber bol s pozitívnym výsledkom. V nedeľu sa na oboch odberových miestach otestovalo celkom 940 osôb. Z celkového počtu bolo zaznamenaných deväť pozitívnych odberov.