Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V okrese Prievidza spravili dopoludnia vyše 21.000 testov

Na Slovensku sa začalo celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19. Testovať sa bude od soboty 31. októbra do nedele 1. novembra. Vytvorených má byť viac ako 5000 odberných miest a 4901 odberných tímov. Na snímke testovanie z automobilu v Prievidzi 31. októbra 2020. Foto: EASYFOTO TASR - Alexandra Moštková

V Bojniciach otvoríme v nedeľu (1. 11.) ešte jedno odberné miesto, na ktorom budú prednostne vybavovaní pacienti s ťažkým stavom z Kúpeľov Bojnice, uviedol Jusko.

Prievidza 31. októbra (TASR) - Odberné tímy v okrese Prievidza zrealizovali v sobotu do 12.00 h dovedna 21.312 testov, z toho 447 bolo pozitívnych. V meste Prievidza vykonali k poludniu 5782 testov a zistili tam 21 pozitívnych ľudí. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

V Prievidzskom okrese je celkovo 117 odberných miest, problémy s personálom, najmä zdravotníckym, zaznamenali na 11 z nich, povedal pre TASR prednosta Okresného úradu v Prievidzi Pavol Jusko. Potvrdil, že pred jednotlivými odbernými miestami evidovali ráno a dopoludnia v okrese dlhé rady ľudí, problémy spôsobovali i kolóny áut v Prievidzi. Dopravu tam riadila polícia.

"V Bojniciach otvoríme v nedeľu (1. 11.) ešte jedno odberné miesto, na ktorom budú prednostne vybavovaní pacienti s ťažkým stavom z Kúpeľov Bojnice. Malo by ísť o približne 480 až 490 ľudí, z toho už niektorí testy podstúpili, za ten deň by sme to preto mali zvládnuť," dodal Jusko.

V Prievidzi sa tvorili kolóny


Obyvatelia sa v sobotu môžu dať otestovať antigénovými testami na 33 odberných miestach v Prievidzi, jedno z kultúrnom dome v Hradci mesto neotvorí, keďže tam nemá dostatok personálu. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.

Pred viacerými odbernými miestami v rôznych častiach mesta sa i pred 11.00 h tvorili dlhé rady, problémy zaznamenala samospráva i s dopravou. Na Nábrežnej ulici v blízkosti obchodného centra a športovej hale sa tvorili kolóny. Dopravu tam prišli riadiť policajti. Kolóna áut bola dopoludnia i v blízkosti obchodného domu na Dlhej ulici, kde je drive-thru odberové miesto.

Rovnako drive-thru je i odberové miesto pri obchodnom centre na Nábrežnej ulici. Miestni dobrovoľníci odhadli, že za hodinu tam vedia otestovať približne 70 ľudí.