Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 30. marec 2024Meniny má Vieroslava
< sekcia Regióny

V Topoľčanoch pripravujú na plošné testovanie 25 miest

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Magistrát prosí o pomoc pri zapožičaní germicídnych žiaričov a dezinfekčných pomôcok.

Topoľčany 23. októbra (TASR) – Topoľčianska radnica hľadá dobrovoľníkov, ktorí mestu pomôžu pri celoplošnom testovaní na ochorenie COVID-19. Mesto sa už s výzvou obrátilo na verejnosť aj prostredníctvom sociálnych sietí.

Magistrát zároveň prosí aj o pomoc pri zapožičaní germicídnych žiaričov a dezinfekčných pomôcok. „Na plošné testovanie pripravujeme 25 testovacích miest, ktoré však najskôr musia schváliť kompetentné úrady. Každý občan sa môže dať otestovať na ľubovoľnom mieste,“ informoval mestský úrad.

Radnica v súvislosti s pandémiou prijala aj nové opatrenia. Ako oznámila, všetky cintoríny v Topoľčanoch budú počas zákazu vychádzania zatvorené.

„Mestský úrad bude fungovať, bude však úplne zamedzený osobný kontakt. Komunikácia bude prebiehať výlučne telefonicky alebo elektronicky, nebude dostupné overovanie listín, galéria bude zatvorená, sobáše sú zrušené. Školy sú od 26. októbra do 27. novembra zatvorené, s výnimkou materských škôl a prvého stupňa základných škôl. Tržnica ostáva otvorená,“ informoval magistrát.