Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Žiline bude 71 odberných miest v 32 lokalitách

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Na verejný poriadok a dodržiavanie preventívnych opatrení budú dohliadať príslušníci Policajného zboru SR a Mestskej polície v Žiline.

Žilina 28. októbra (TASR) – Celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 sa v Žiline uskutoční na 71 odberných miestach v 32 lokalitách. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka by sa malo otestovať približne 65 000 ľudí s trvalým pobytom v Žiline vo vekovej kategórii od 10 do 65 rokov.

Doplnil, že odberné miesta budú ľuďom k dispozícii od 7:00 do 22:00. „Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci už o 21:30, aby stihli testy vyhodnotiť. Miesta pre testovanie z väčšej časti kopírujú geografické umiestnenie volebných miestností. Občania sú do nich zvyknutí chodiť a poväčšine ich majú najbližšie k bydlisku. Počas dvoch testovacích víkendov však budú môcť využiť ktorúkoľvek miestnosť," uviedol Miškovčík s tým, že odberné miesto v Mojšovej Lúčke bude otvorené iba v nedeľu.

„Čakajú nás dva mimoriadne náročné dni. Ide o organizačne namáhavú akciu, ktorej v koordinácii s Ozbrojenými silami SR pomáhame, ako vieme. Je samozrejme, že pri akcii takéhoto rozsahu môžu vzniknúť malé problémy, no prosím všetkých Žilinčanov o pochopenie. Venujme v tejto súvislosti zvláštnu pozornosť najmä hendikepovaným ľuďom, starším, ale aj tehotným matkám a ich sprievodu. Keď prídu na testovanie, dajme im prednosť, aby nemuseli dlho čakať. Prejavme svoju ľudskosť a pochopenie," vyzval primátor Žiliny Peter Fiabáne.

Na verejný poriadok a dodržiavanie preventívnych opatrení budú dohliadať príslušníci Policajného zboru SR a Mestskej polície v Žiline.

„V skupine na sociálnej sieti 'Odberné miesta Žilina – celoplošné testovanie COVID-19' vznikla občianska iniciatíva, ktorá vyzýva Žilinčanov, aby informácie o naplnenosti jednotlivých odberných miest zdieľali v reálnom čase. Aktuálne informácie Žilinčania nájdu na internetovej stránke mesta, na osobitnej internetovej stránke https://koronavirus.zilina.sk, na mestskej stránke na sociálnej sieti či v mobilnej aplikácii Žilina," dodal hovorca mesta.

Mapu odberných miest na celoplošné testovanie na COVID-19 nájdu Žilinčania na internetovej adrese https://koronavirus.zilina.sk/celoplosne-testovanie/.