Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Vo Svidníku evidujú z testovania 0,27 percenta nakazených

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Počas odberov pomáhali aj zdravotníci z poľského mesta Gdansk.

Svidník 25. januára (TASR) – Vo Svidníku v rámci celoplošného antigénového testovania na ochorenie COVID-19 počas uplynulých štyroch dní zaznamenali v odberových miestach zriadených mestom 0,27-percentnú mieru pozitivity. Ako TASR informovala hovorkyňa mesta Kristína Tchirová, na piatich miestach bolo otestovaných celkovo 1859 ľudí, z nich piati pozitívne.

Vo štvrtok a v piatok otestovali 15 rôznych skupín zamestnancov. „V sobotu a v nedeľu sa podarilo aj na objednávkovom mieste v Dome kultúry otestovať veľa občanov, ktorí neboli objednaní. V nedeľu sme pridali odberové miesto na amfiteátri a tak sme pomohli aj veľkej komunite občanov na Festivalovej ulici,“ povedala Tchirová.

„Všade je plno negatívnych správ, ale z najhoršieho okresu v decembri sa stal Svidnícky jedným z najlepších okresov vďaka správnemu načasovaniu a dodržiavaniu opatrení a vďaka zodpovednosti. Toto testovanie potvrdilo, že je kľúčové v boji s pandémiou mať dostatok miest, kde sa môžu ľudia kedykoľvek otestovať. Je dôležité naďalej správať sa zodpovedne. R-O-R bude heslom aj nadchádzajúcich dní – spolu s očkovaním, na ktoré všetci spoliehame. Verím, že sa už vrátia deti a mládež do škôl a postupne sa vráti všetko do normálnych koľají," povedala primátorka Svidníka Marcela Ivančová a poďakovala sa všetkým, ktorí sa na testovaní organizačne podieľali, ako aj tým, ktorí sa ho zúčastnili. Počas odberov pomáhali aj zdravotníci z poľského mesta Gdansk.