Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Testovanie: Žilina hľadá administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Záujemcovia by mali byť vo veku od 18 do 50 rokov a nemalo by ísť o zdravotníckych pracovníkov.

Žilina 27. októbra (TASR) – Mesto Žilina hľadá administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov na výpomoc počas celoplošného testovania na ochorenie COVID-19. TASR o tom informoval hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

Doplnil, že záujemcovia by mali byť vo veku od 18 do 50 rokov a nemalo by ísť o zdravotníckych pracovníkov. "Prihlásiť sa môžu do štvrtka (29. 10.) do 12.00 h v online registračnom formulári na internetovej stránke https://koronavirus.zilina.sk/chcem-pomoct-pri-celoplosnom-testovani/ . Prihlásených na administratívnu výpomoc bude následne kontaktovať Mestský úrad v Žiline s ďalšími informáciami," vysvetlil Miškovčík.

"Celoplošné testovanie je mimoriadne rozsiahla a zložitá akcia. V podmienkach Slovenska neexistuje historická skúsenosť s niečím podobným, preto je každá pomocná ruka v tejto chvíli potrebnejšia ako inokedy. Apelujem na všetkých dobrovoľníkov zo Žiliny a okolia, ktorí sú ochotní pomôcť pri celoplošnom testovaní. Prosím, prihláste sa a pomôžte," vyzval žilinský primátor Peter Fiabáne.

Podľa Miškovčíka bude počas celoplošného testovania v Žiline potrebná aj výpomoc zdravotníkov. "Samospráva žiada o pomoc lekárov, sestry, zdravotníckych záchranárov, pôrodné asistentky, praktické sestry či študentov lekárskej fakulty (5., 6. ročník) alebo ošetrovateľstva (2. - 5. ročník). Prihlásiť sa môžu v rovnakom online formulári ako dobrovoľníci a v rovnakom termíne. Bližšie informácie získajú na e-mailovej adrese hovorca@zilina.sk," dodal hovorca mesta.