Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Miera pozitivity klesla v Revúcej, v Jelšave mali nulu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Milan Kapusta

Počas v poradí desiateho víkendového testovania nebol v Jelšave z 861 ľudí ani jeden pozitívny.

Revúca 29. marca (TASR) – Podiel pozitívnych testov na ochorenie COVID-19 v meste Revúca počas uplynulého týždňa klesol na 0,49 percenta. Samospráva o tom informovala na svojej oficiálnej stránke na sociálnej sieti.

„Čísla sú opäť potešujúce, a to aj preto, že tentokrát miera pozitivity v našom meste klesla pod pol percenta,“ konštatovalo mesto.

Podľa údajov samosprávy otestovali od 22. do 28. marca dovedna 5746 ľudí. Z nich bolo 28 pozitívnych, čo značí spomínanú pozitivitu 0,49 percenta. Týždeň predtým bola na úrovni 0,75 percenta. Aj v rámci celého okresu došlo v medzitýždňovom porovnaní k poklesu pozitivity, konkrétne z 0,72 na 0,65 percenta.

Ako na sociálnej sieti napísal primátor Jelšavy Milan Kolesár, počas v poradí desiateho víkendového testovania nebol z 861 ľudí ani jeden pozitívny. „Krajší darček na Kvetnú nedeľu sme si ani nemohli priať. V najbližších hodinách sa dozvieme, aké opatrenia COVID automatu budú pre náš okres platiť. V prípade, že bude potrebné preukazovať sa sedemdňovým certifikátom, tak vás o otvorení nášho mobilného odberového miesta počas sviatkov budeme včas informovať,“ avizoval Kolesár.