Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Hlohovci umiestnia na všetky odberné miesta po troch dobrovoľníkoch

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Mesto zatiaľ zabezpečuje všetky odberné miesta po materiálno-technickej stránke.

Hlohovec 27. októbra (TASR) – Do telocviční alebo vestibulov škôl, ale aj do Empírového divadla, kina Úsmev či centra voľného času situovali v Hlohovci spolu 18 odberných miest na víkendové testovanie na ochorenie COVID-19. Podľa hovorkyne mesta Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej sa na výzvu radnice prihlásilo doteraz 60 dobrovoľníkov na administratívne činnosti. Do každého miesta chcú umiestniť troch.

„Zoznam dobrovoľníkov je stále živý, intenzívne s nimi komunikujeme a dolaďujeme termíny, kedy môžu pracovať, pre nás je najlepšie, ak je to po oba dni," povedala hovorkyňa pre TASR. Predpokladá, že ďalší záujemcovia o pomoc pri testovaní sa ešte prihlásia. Počas testovacieho víkendu očakávajú účasť zhruba 14 000 Hlohovčanov.

Mesto zatiaľ zabezpečuje všetky odberné miesta po materiálno-technickej stránke. „Zabezpečujeme všetko, od pier a ochranných pomôcok až po obedy pre všetkých ľudí na jednotlivých stanovištiach – pre policajtov, zdravotníkov, vojakov aj dobrovoľníkov," dodala Hrinková Siebenstichová.