Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Piešťanoch bude 21 odberných miest, pozitívni môžu bývať v kúpeloch

Na snímke hotel Thermia Palace na Kúpeľnom ostrove. Zo Slovenských liečebných kúpeľov Piešťany odišli na konci marca aj poslední klienti a kúpele budú niekoľko týždňov uzatvorené. Foto: TASR - Martin Palkovič

Spolu je v Piešťanoch určených 21 odberných miest, v exteriéri budú situované stanovištia na kúpalisku Eva a tiež v prírodnom kine v mestskom parku.

Piešťany 29. októbra (TASR) – Odberné miesto na víkendové testovanie na ochorenie COVID-19 zriadilo mesto Piešťany aj v tamojších kúpeľoch pre ubytovaných hostí. Bude otvorené v Kongresovom centre na Kúpeľnom ostrove a od 13. hodiny ho môže navštíviť aj verejnosť. Informuje o tom webová stránka radnice.

Spolu je v Piešťanoch určených 21 odberných miest, v exteriéri budú situované stanovištia na kúpalisku Eva a tiež v prírodnom kine v mestskom parku. Mesto vypísalo výzvu na prihlasovanie sa dobrovoľníkov na administratívne práce, podľa hovorkyne mesta Drahomíry Moretovej sa do štvrtka prihlásilo 189 záujemcov. Mesto pre hladký priebeh celoplošného testovania upustilo od vyberania poplatkov za parkovanie. "Počas testovacích dní bude parkovanie v celom meste zdarma," dodala hovorkyňa.

Slovenské liečebné kúpele Piešťany vyhradili dva zo svojich hotelov pre pozitívne testovaných, ktorí nemôžu karanténu absolvovať v domácom prostredí. Jeden z hotelov je pre tých, ktorí chcú zostať mimo domu preto, lebo niekto z ich rodiny je pozitívny. Ubytovanie je hradené, v sume 29 eur je plná penzia v prípade pozitívnych klientov servírovaná na izbu.