Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Thermalpark v Dunajskej Strede má zrekonštruované bazény a strojovňu

Thermalpark v D. Strede Foto: TASR/Martin Baumann

"Na streche strojovne sa realizovala oddychová terasa s reštauračnými jednotkami," povedal riaditeľ Gabriel Somogyi.

Dunajská Streda 4. júla (TASR) - Na termálnom kúpalisku Thermalpark Dunajská Streda odovzdali do užívania tri kompletne zrekonštruované bazény, oddychový, rekreačný a detský bazén s rôznymi atrakciami.

"Zároveň sa vybudovala nová strojovňa, ktorá obsluhuje obnovené bazény, ale je pripravená aj pre ďalšie vodné plochy, ktoré sa budú zveľaďovať v nastávajúcom období. Na streche strojovne sa realizovala oddychová terasa s reštauračnými jednotkami," povedal novozvolený riaditeľ zariadenia Gabriel Somogyi.

Na slávnostnom odovzdaní sa zúčastnil aj predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Tibor Mikuš, ktorý pre TASR povedal: "Hodnotím to ako vynikajúcu podnikateľskú a vlasteneckú iniciatívu, pretože mesto Dunajská Streda vytvára pre svojich občanov prostredie, v ktorom môžu vynikajúco tráviť voľný čas. Nemusia nikam cestovať, nemusia platiť za dopravu, ale môžu tu priamo v Dunajskej Strede nájsť miesto, kde si dokážu reálne odpočinúť," zdôraznil predseda s tým, že areál kúpaliska je vyhovujúci na organizovanie kultúrnych podujatí.

Podľa Mikuša, na kúpalisku v Dunajskej Strede treba vidieť nielen to, čo sa ponúka návštevníkovi. "Vytvorili sa nové pracovné miesta pre ľudí z najbližšieho okolia a zároveň ponúkajú produkty tohto regiónu. Turistom okrem hotelov poskytujú občania mesta ubytovanie a to sú veci, ktoré potrebujeme," vyzdvihol predseda TTSK a pripomenul, že takto sú naštartované malé, uzavreté ekonomické cykly, ktoré ponúkajú kvalitné služby, pracovné miesta, odbyt vlastných produktov.

"A čo je najdôležitejšie, daňový domicil je tu," zdôraznil a podčiarkol, že zarábať nebude niekto cudzí. Okrem toho, pridaná hodnota nepôjde do inej ekonomiky, ale všetko ostane v regióne.