Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Tibor Mikuš dostane vo voľbách do VÚC podporu Smeru-SD

Tibor Mikuš Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Smer-SD podporí Mikuša napriek tomu, že ešte pred pár mesiacmi Zmajkovičová odmietla špekulácie o jeho podpore.

Trnava 25. júna (TASR) – Tibor Mikuš sa bude v jesenných regionálnych voľbách uchádzať o post predsedu Trnavského samosprávneho kraja aj s podporou Smeru-SD. TASR to potvrdil Mikuš aj krajská šéfka Smeru-SD Renáta Zmajkovičová. Mikuš v súčasnosti kraj vedie, do volieb sa chystá tretíkrát.

"Veľmi si cením každú podporu. Mám ponuku aj od ďalších politických subjektov, ale nechcem ešte predbiehať," povedal dnes Mikuš. Predpokladá, že tak ako v predchádzajúcich voľbách, aj teraz získa podporu aj u viacerých spoločenských organizácií v kraji.

Smer-SD podporí Mikuša napriek tomu, že ešte pred pár mesiacmi Zmajkovičová odmietla špekulácie o jeho podpore. Ako možný kandidát sa ešte pred časom spomínal aj bývalý trnavský krajský policajný riaditeľ Bystrík Stanko. Podporu Mikušovi vyjadrila už aj SNS či strana jeho bývalého kolegu z ĽS-HZDS Milana Urbániho SMS.

Kreslo predsedu Trnavského samosprávneho kraja láka okrem súčasného šéfa Mikuša, aj poslancov a exministrov Ivana Uhliarika (KDH) a Józsefa Nagya (Most-Híd), ale aj lídra mimoparlamentnej strany SMK Józsefa Berényiho.