Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Tisovec chce pokračovať v modernizácii verejného osvetlenia

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Verejné osvetlenie v Tisovci v súčasnosti pozostáva z viac ako 600 svetelných bodov.

Tisovec 10. augusta (TASR) - Mesto Tisovec v okrese Rimavská Sobota sa chce uchádzať o dotáciu na druhú etapu modernizácie verejného osvetlenia. V uplynulom období samospráva ukončila prvý projekt zameraný na zníženie svetelného znečistenia a zvýšenie energetickej efektívnosti verejného osvetlenia, pokračovať chce obnovou svietidiel v ďalších častiach mesta. Pre TASR to uviedol primátor Tisovca Ján Vengrín.

V Tisovci v uplynulých týždňoch ukončili prvú etapu modernizácie verejného osvetlenia, na ktorú samospráva získala z Environmentálneho fondu vyše 78.000 eur. Vymenených bolo 120 svietidiel na menej frekventovaných uliciach mesta, a to konkrétne na Podhradovej, Hviezdoslavovej a Muránskej ulici.

"Druhá etapa sa bude týkať miestnej časti Rimavská Píla, Štefánikovej, Bakulínyho a Jesenského ulice a malej vlakovej stanice," priblížil Vengrín s tým, že samospráva už podala žiadosť na Environmentálny fond. Ako dodal, v projekte za vyše 80.000 eur počítajú opäť s výmenou viac ako 120 svietidiel.

Verejné osvetlenie v Tisovci v súčasnosti pozostáva z viac ako 600 svetelných bodov. Takmer 390 z nich bolo modernizovaných v roku 2015. V prípade realizácie druhej etapy modernizácie by podľa primátora v meste boli novým moderným osvetlením pokryté takmer všetky ulice s výnimkou hlavného dopravného ťahu, kde sa nachádzajú súmračné a pohybové senzory.