Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Tisovec je o krok bližšie k rekonštrukcii autobusovej stanice

Ilustračná snímka. Foto: TASR - František Iván

Zámerom mesta je celkové zvýšenie bezpečnosti a kultúrnosti autobusovej stanice, ako i komplexné zlepšenie informačného systému pre cestujúcich prostredníctvom smart technológií.

Tisovec 24. mája (TASR) – Mesto Tisovec v okrese Rimavská Sobota je o krok bližšie k novej autobusovej stanici. Ako informovalo na svojej oficiálnej webovej stránke, dopravca Slovenská autobusová doprava (SAD) Lučenec na pracovnom stretnutí súhlasil s návrhom na jej komplexnú obnovu.

Pracovné stretnutie primátorky Ireny Milecovej s dopravcom sa uskutočnilo ešte 12. mája na pôde mestského úradu, prvýkrát mesto oslovilo SAD Lučenec s ponukou na rekonštrukciu autobusovej stanice ešte v roku 2018. „Hlavným cieľom pracovného stretnutia bolo opätovné prerokovanie ponuky mesta na rekonštrukciu Autobusovej stanice Tisovec spolu s objektom verejných toaliet,“ uviedla samospráva.

Zámerom mesta je celkové zvýšenie bezpečnosti a kultúrnosti autobusovej stanice, ako i komplexné zlepšenie informačného systému pre cestujúcich prostredníctvom smart technológií. „SAD Lučenec s predloženým zámerom súhlasila a dala vypracovať predbežný grafický návrh budúceho vzhľadu autobusovej stanice,“ prezradilo mesto.

Od prvotného oslovenia dopravcu samospráva pracovala na vyrovnaní pozemkov pod autobusovou stanicou, proces je podľa mesta aktuálne vo svojej záverečnej fáze. V rámci regiónu sa v uplynulých rokoch rekonštrukcie autobusových staníc dočkali i obyvatelia Rimavskej Soboty, Revúcej, Tornale, Lučenca a Fiľakova.

„Veríme, že výsledkom vzájomnej spolupráce bude moderná autobusová stanica s moderným informačným systémom, ktorá cestujúcim poskytne kvalitatívne lepšie podmienky pred cestovaním a zvýši reprezentatívnosť nášho mesta,“ uzavrelo mesto.