Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Tisovec získal financie na vybudovanie nových autobusových prístreškov

Ilustračné foto. Foto: TASR Erika Ďurčová

Pri každom prístrešku pribudnú tiež nové kvetináče, lavička, odpadkový kôš a tabuľa s informáciami o cestovnom poriadku autobusov.

Tisovec 31. augusta (TASR) – Tisovec v okrese Rimavská Sobota získal od Miestnej akčnej skupiny Partnerstvo Muránska planina – Čierny Hron finančný príspevok vo výške takmer 90 000 eur. Ako samospráva informovala na sociálnej sieti, financie sú určené na vybudovanie šiestich nových autobusových prístreškov.



„Prístrešky budú osadené na nové základové pásy. Nosná konštrukcia prístreškov bude na báze oceľových profilov. Bočné steny budú na báze tvrdeného skla, zadná stena bude na báze drevených palubných dosiek,“ priblížila samospráva s tým, že prístrešky budú navyše disponovať extenzívnou vegetačnou strechou.

Nové autobusové prístrešky mesto vybuduje na Muránskej i Hviezdoslavovej ulici. Tri budú na Daxnerovej ulici a jedna na rázcestí ulíc Partizánska, Sládkovičova a Hviezdoslavova. Pri každom prístrešku pribudnú tiež nové kvetináče, lavička, odpadkový kôš a tabuľa s informáciami o cestovnom poriadku autobusov, v rámci prác sa počíta aj s novou spevnenou plochou v blízkosti zastávok.

„Veríme, že kontrola procesu verejného obstarávania bude bez nedostatkov a umožní nám realizáciu projektu v roku 2021 tak, aby sme mohli využívať nové autobusové prístrešky na konci mesiaca november,“ informovalo mesto.