Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Dosluhujúcej primátorke Tisovca zvýšili plat na mesiac o 70 percent

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Zástupca primátorky na zasadnutí pripomenul, že doterajšej primátorke Milecovej sa plat v posledných štyroch rokoch zvyšoval len raz, a to o 10 percent.

Tisovec 14. novembra (TASR) – Poslanci mesta Tisovec v okrese Rimavská Sobota na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) zvýšili dosluhujúcej primátorke Irene Milecovej plat na jeden mesiac o 70 percent. Predkladateľom návrhu bol zástupca primátorky Dušan Kojnok, zaradenie bodu do programu MsZ navrhol v úvode zasadnutia.

Zástupca primátorky na zasadnutí pripomenul, že doterajšej primátorke Milecovej sa plat v posledných štyroch rokoch zvyšoval len raz, a to o 10 percent. "Myslím, že by bolo na mieste týmto sa jej poďakovať za štyri roky a myslím, že ten plat, keď je už poslednýkrát, by sa jej mal navýšiť," uviedol na zasadnutí Kojnok.

Poslanci mesta schválili zvýšenie platu primátorky o 70 percent s účinnosťou od 1. novembra. Základný plat primátorky predstavuje 2919 eur, za posledný mesiac vo funkcii tak dostane 4963 eur.

Irena Milecová je primátorkou Tisovca od roku 2018, v októbrových komunálnych voľbách funkciu viac neobhajovala. Mesto v nasledujúcich štyroch rokoch povedie Ján Vengrín, ktorý kandidoval za stranu Sme rodina.