Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Tisovec: Na zastávke pribudli schody s bezbariérovým prístupom

Na snímke vľavo nový prístrešok na vlakovej zastávke v Tisovci v okrese Rimavská Sobota 27. apríla 2019. Foto: EASYFOTO TASR - Branislav Caban

Zatiaľ nevyriešeným problémom zostáva pôvodná budova stanice, ktorá je vo veľmi zlom technickom stave. Podľa primátorky patrí súkromnej osobe, s ktorou mesto jedná.

Tisovec 27. apríla (TASR) – Nový prístrešok, schodisko a bezbariérový prístup sú najnovšími prírastkami na vlakovej zastávke v meste Tisovec v okrese Rimavská Sobota. Ako pre TASR uviedla primátorka Irena Milecová, od Železníc Slovenskej republiky majú prísľub, že všetky práce by mali byť hotové do konca apríla.

Zatiaľ nevyriešeným problémom zostáva pôvodná budova stanice, ktorá je vo veľmi zlom technickom stave. Podľa primátorky patrí súkromnej osobe, s ktorou mesto jedná. „Nechce však pristúpiť na naše podmienky. My máme záujem tú budovu odkúpiť, ale za rozumnú cenu, pretože mesto bude mať ešte náklady na jej odstránenie,“ podotkla Milecová.

Dodala, že samospráva neskôr ešte v lokalite osadí lavičky, pretože tie, ktoré sú súčasťou prístreška, sú inštalované príliš vysoko a skôr než na sedenie poslúžia na odloženie batožiny.

Úlohou do budúcnosti je podľa primátorky podobným spôsobom vyriešiť i vlakovú zastávku v miestnej časti Rimavská Píla. „Je potrebné, aby tam ľudia tiež mali prístrešok. Chceli by sme to doriešiť ešte tohto roku,“ uzavrela.