Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Tlmočníci, ktorí pomáhali lekárom na covidovom oddelení, získali cenu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Medzi desiatimi prihlásenými dobrovoľníkmi v marci 2021 boli nielen profesionálni tlmočníci, ale i študenti, učitelia a dokonca právnička, ktorá si zobrala v práci dovolenku.

Banská Bystrica 18. januára (TASR) – Dobrovoľníci, ktorí pomáhali v druhej vlne s tlmočením zahraničným lekárom, vypomáhajúcim na covidovom oddelení, na pracovisku II. Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici, získali ocenenie Srdce na dlani. Informovalo o tom v utorok zdravotnícke zariadenie na sociálnej sieti.

Za svoju záslužnú pomoc získali ocenenie, ktoré každoročne udeľuje Centrum dobrovoľníctva. Epidemiologická situácia nedovolila, aby si tlmočníci prevzali ocenenie počas slávnostného večera, ale aspoň sme mali možnosť sa s niektorými z nich opäť stretnúť pri nakrúcaní odovzdania ceny v našom areáli. Za ich vtedajšiu pomoc im zo srdca ďakujeme,“ uviedla nemocnica.

Podľa Centra dobrovoľníctva, keď Rooseveltova nemocnica zverejnila výzvu, že hľadá dobrovoľníkov, ktorí budú tlmočiť na covidovom oddelení zdravotníkom z Dánska a Belgicka, nezaváhali ani minútu. Medzi desiatimi prihlásenými dobrovoľníkmi v marci 2021 boli nielen profesionálni tlmočníci, ale i študenti, učitelia a dokonca právnička, ktorá si zobrala v práci dovolenku. Najmladší z tlmočníkov mal 18 rokov.