Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Investície na Vadaši v Štúrove budú závisieť od finančnej situcáie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Vedenie Vadašu pripravuje aj projektovú dokumentáciu centrálnej recirkulačnej stanice vody a jej napojenie na dva bazény – plavecký a bazén Hviezda, dva najväčšie bazény najväčšou vodnou plochou

Štúrovo 13. apríla (TASR) – Tohtoročné investície na termálnom kúpalisku Vadaš v Štúrove budú závisieť od finančnej situácie kúpaliska. „Investície prichádzajú do úvahy na jeseň, ale len vtedy, ak budú na rozvoj peniaze,“ skonštatoval riaditeľ kúpaliska Endre Hogenbuch. Podľa jeho slov uvažuje vedenie kúpaliska nad troma investíciami, rozšírením jedálne hotela Thermal, obnovou fasády hotela a vybudovaním centrálnej recirkulačnej stanice.

Na zámer rozšírenia hotelovej jedálne existuje hotová projektová dokumentácia z roku 2018 a stavebné povolenie. Odhadovaná výška investície sa pohybuje do 100.000 eur, kapacita jedálne by sa zvýšila o 30 osôb. „Zároveň by sme vytvorili priestor, ktorý by sa dal oddeliť na rôzne obchodné stretnutia či pre uzavretú spoločnosť. Chceli by sme obnoviť aj vonkajšiu fasádu hotela, tieto dve investície by sme realizovali spoločne,“ priblížil zámery Hogenbuch.

Vedenie Vadašu pripravuje aj projektovú dokumentáciu centrálnej recirkulačnej stanice vody a jej napojenie na dva bazény – plavecký a bazén Hviezda, dva najväčšie bazény najväčšou vodnou plochou. „Ak sa táto finančne náročná investícia podarí, nebudeme musieť bazény vypúšťať každý druhý deň, budeme mať čistejšiu vodu,“ zhodnotil Hogenbuch.