Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Tohtoročný počet obetí dopravných nehôd v Trenčianskom kraji stúpol

Päť profesionálnych hasičov z Dubnice nad Váhom zasahovalo v pondelok (28. 9.) pri dopravnej nehode v Nemšovej. Foto: TASR - KR PZ v Trenčíne

Na slovenských cestách sa tento rok stalo 9108 dopravných nehôd, ich počet medziročne klesol o 1200.

Trenčín 7. októbra (TASR) – Na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa v minulom týždni stalo 19 dopravných nehôd. Zomreli pri nich dvaja ľudia, jedna osoba utrpela ťažké zranenie. Informoval o tom odbor dopravnej polície Prezídia Policajného zboru.

Od začiatku roka sa na cestách TSK stalo 824 dopravných nehôd, čo je o 187 menej ako v rovnakom období minulého roku. Zomrelo pri nich 25 ľudí, ide o medziročný nárast o päť osôb. Ťažké zranenia utrpelo 51 osôb, čo je o sedem menej ako v rovnakom období roku 2019.

Na slovenských cestách sa tento rok stalo 9108 dopravných nehôd, ich počet medziročne klesol o 1200. Zomrelo pri nich 193 ľudí, čo je o 19 viac ako v rovnakom období minulého roku.

Najviac obetí má Žilinský samosprávny kraj, kde tento rok pri dopravných nehodách zomrelo 39 ľudí. Najmenej obetí, v počte 15, majú cesty Prešovského samosprávneho kraja.