Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

VIDEO: Tohtoročný vianočný strom v Trnave je z obce Borová

Snímka z osadenia vianočného stromu na Trojičnom námestí v Trnave v utorok 24. novembra 2020. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V tomto roku mu nebudú robiť spoločnosť stánky vianočných trhov, kedže mesto ich pre opatrenia voči šíreniu COVID-19 zrušilo.

Trnava 24. novembra (TASR) – Tohtoročný vianočný strom Trnavčanov je z neďalekej obce Borová. Jedenásť metrov vysoký smrek v utorok vyrúbali a previezli na Trojičné námestie v Trnave. V tomto roku mu nebudú robiť spoločnosť stánky vianočných trhov, kedže mesto ich pre opatrenia voči šíreniu ochorenia COVID-19 zrušilo. Informovala o tom hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.

Vianočný smrek na Borovej rástol 25 rokov. "Bol vysadený na pozemku obce v uličnej čiare pred jedným z domov. Jeho konáre však už začali zasahovať do cesty a je v blízkosti elektrického vedenia, čo sme museli riešiť," povedala pre TASR starostka obce Blanka Matovičová. Než by však mali energetici podľa jej slov strom postupne orezávať, zvolila obec radšej jeho odstránenie. "Je krásny, hustý, tak nech sa ešte stane symbolom Vianoc v Trnave," dodala Matovičová. O náhradnú výsadbu starostka obavu nemá, Borová je známa ako 'zelená' obec.