Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Tomáš Turzák predstaví pod Tatrami výstavu K rodnej hrude

Ilustračné foto. Foto: TASR

V priestorových kompozíciách dominuje u umelca príroda a s ňou spojená architektúra, ako sú hory, stromy, hranaté stavby.

Poprad 1. septembra (TASR) - Hľadanie svetla a zobrazenie farebných reflexov v prírodných výjavoch. To sú základné prvky tvorby Tomáša Turzáka, ktorý najbližšie predstaví výstavu K rodnej hrude v Podtatranskej knižnici. Informoval o tom Adam Vanecko z Mestskej informačnej kancelárie Poprad. Podľa jeho slov je Turzák predstaviteľom tretej generácie rodiny výtvarníkov spod Tatier.

V priestorových kompozíciách dominuje u umelca príroda a s ňou spojená architektúra, ako sú hory, stromy, hranaté stavby. Autor ich podvedome harmonizuje a transformuje do novej podoby. V obrazoch je viditeľná úcta k prírode, k dielu našich predkov, ku človeku. Uvádza to webový portál turzak-art.sk.

Výtvarník v súčasnosti pôsobí ako vysokoškolský pedagóg a lektor. Za sebou má už 20 autorských a kolektívnych výstav na Slovensku, v Poľsku, Chorvátsku i Čechách. Absolvoval stáže v zahraničí, je autorom dizajnu viac ako 40 odborných publikácií a vedeckých monografií vydaných doma i v zahraničí.

Vernisáž výstavy K rodnej hrude sa uskutoční v piatok (2. 9.) o 17.00 h v Podtatranskej knižnici.