Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Tomič: V okrese Myjava overujú údaje testovania

Na snímke administratívny pracovník počas plošného testovania v obci Poriadie (okres Myjava) 1. novembra 2020. Foto: TASR - Róbert Fritz

Armáda zverejnila 17.753 testovaných ľudí, z toho 249 pozitívnych, čo je 1,4 percenta.

Myjava 3. novembra (TASR) – Oficiálne údaje o pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19 v okrese Myjava v rámci celoplošného testovania sú vyššie ako tie, ktoré nahlásili jednotlivé obce. TASR to potvrdil prednosta Okresného úradu v Myjave Stanislav Tomič s tým, že kým ministerstvo obrany eviduje 249 pozitívne testovaných, obce z odberných miest ich nahlásili iba 145.

"Aktuálne je situácia taká, že máme rozdiel v počte testovaných v okrese medzi číslami, ktoré zverejnila armáda a ktoré majú obce. Takisto máme rozdiel medzi číslami pozitívne testovaných," uviedol pre TASR Tomič.

Armáda zverejnila 17.753 testovaných ľudí, z toho 249 pozitívnych, čo je 1,4 percenta. "Obce disponujú číslami za okres v počte 19.193 testovaných, z toho 145 pozitívnych, čo predstavuje 0,75 percenta. Tieto informácie sa snažíme overiť a verifikovať, či už na centrále vojska alebo u riadiaceho dôstojníka celej operácie zodpovedného za Trenčín. Zatiaľ spätnú väzbu nemáme," informoval prednosta.

Podľa zverejnených informácií by aj v prípade korekcie výsledkov okres Myjava malo čakať druhé kolo testovania. To majú absolvovať okresy, kde hranica pozitívne testovaných prekročila 0,7 percenta. "Predpokladám, že prišlo iba k nejakej evidenčnej chybe a z toho titulu nám vzišli dva rôzne výsledky. Nepredpokladám, že by chcel niekto úmyselne skresliť výsledky. Ale je potrebné to verifikovať a dať na pravú mieru. Aby si ľudia boli istí, že to čo bolo skutočné, je aj napísané," doplnil prednosta.