Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Topoľčany chcú obmedziť parkovanie dodávok na sídliskách

Ilustračná snímka. Foto: Ilustračné foto: TASR/Tomáš Halász

Radnica zdôraznila, že týmto krokom chce dosiahnuť, aby dodávky neobmedzovali parkovanie obyvateľom v obytných zónach.

Topoľčany 4. novembra (TASR) – Topoľčianska radnica plánuje obmedziť parkovanie dodávkových áut na sídliskách. Mestský úrad upozornil, že podľa nových pravidiel budú môcť stáť iba vo vymedzených lokalitách.

Podľa radnice sú dodávky odstavené pred bytovými domami jedným z dôvodov, pre ktoré je v obytných zónach nedostatok voľných parkovacích miest. „Pri obhliadke niektorých mestských častí na sídliskách bolo napočítaných takmer 100 takýchto áut. Aj tento problém chceme v rámci regulácie statickej dopravy riešiť,“ skonštatoval magistrát.

Už v najbližších dňoch má byť státie vozidiel dlhších ako 5,3 metra v čase od 17.00 do 7.00 h povolené iba na vyhradených miestach v Topoľčanoch. „Pôjde o parkovisko pri letnom kúpalisku, ulicu M. Rázusa od Kukučínovej ulice smerom k Sladovníckej ulici, parkovisko pred poliklinikou na Bernolákovej ulici a parkovisko vedľa Kauflandu na sídlisku Juh,“ uviedol mestský úrad.

Radnica zdôraznila, že týmto krokom chce dosiahnuť, aby dodávky neobmedzovali parkovanie obyvateľom v obytných zónach. „Samozrejme, obmedzenie sa netýka zastavenia na čas nevyhnutný na naloženie a vyloženie tovaru, nábytku či vykonania servisnej práce,“ informoval magistrát.