Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Topoľčany plánujú rekonštrukciu viacerých škôlok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/František Iván

Magistrát pripomína, že stavebné práce už prebiehajú napríklad v MŠ Gagarinova.

Topoľčany 14. júna (TASR) – Topoľčianska radnica bude aj počas letných prázdnin zabezpečovať prevádzku vo viacerých mestských materských školách (MŠ). Rodičov však zároveň upozorňuje, že kapacity v nich budú v lete obmedzené.

Dôvodom sú okrem iného aj rekonštrukcie viacerých školských budov. Magistrát pripomína, že stavebné práce už prebiehajú napríklad v MŠ Gagarinova. „V ďalších dvoch škôlkach na Tribečskej ulici a vo Veľkých Bedzanoch sa v letných mesiacoch uskutočnia stavebno-rekonštrukčné a opravársko-montážne práce. Tie znemožnia plnú prevádzku týchto škôl,“ oznámil mestský úrad.

Ten zároveň upozornil, že v súlade s platnou legislatívou platí v čase školských prázdnin povinnosť na minimálne tri týždne prerušiť prevádzku MŠ, aby bolo možné dôkladne vyčistiť priestory škôlky a umožniť zamestnancom čerpať dovolenky. „Z kapacitných dôvodov teda nebude možné počas letných prázdnin uspokojiť záujem každého rodiča o umiestnenie dieťaťa do materskej školy, mnohé deti však budú môcť od septembra tráviť čas vo vynovených priestoroch,“ pripomenula radnica.