Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Topoľčany prostredníctvom súťaže hľadajú talentovaných fotografov

Fotograf Pavel Neubauer zhotovil aj oficiálny portrét Ivana Gašparoviča po zvolení v roku 2004. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Fotografické práce môžu účastníci súťaže posielať do troch kategórií.

Topoľčany 3. júna (TASR) - Mesto Topoľčany vyhlásilo tematickú fotografickú súťaž pre amatérov i profesionálov s názvom Odfoť to. Jej cieľom je vyhľadávanie talentovaných tvorcov. „Chceme im umožniť umelecký rast, inšpirovať ich, vzájomne konfrontovať a profesionálne prezentovať ich tvorbu. Súťaž je určená deťom, mládeži a dospelým,“ informovala o tom radnica.

Fotografické práce môžu účastníci súťaže posielať do troch kategórií. Prvá, s názvom Naše Topoľčany, je vhodná pre krajinky, panorámy či fotky architektúry, interiérov a pamiatok. Do kategórie Život v meste môžu súťažiaci posielať svoje streetfotky i fotografie športového a spoločenského diania v meste. „Tvorivá kategória je určená pre makrosnímky, experimentálne fotky, portréty či štylizovanú fotografiu,“ uviedli organizátori.

Záujemcovia sa môžu hlásiť od júna až do augusta. Súťažné fotografie musia mať podľa pravidiel väzbu na mesto Topoľčany a nesmú byť staršie ako päť rokov. „Vyhlásenie výsledkov a výstava najlepších fotografií sú plánované na september 2020,“ informoval o tom magistrát.