Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Študentský projekt predstaví pamiatky a históriu mesta Topoľčany

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Ako informovala radnica, v rámci projektu už boli na 19 významných budovách v meste osadené kovové tabuľky s QR kódmi. Tie po načítaní poskytnú návštevníkovi informácie o histórii konkrétneho objektu.

Topoľčany 22. marca (TASR) - Spoznávať pamiatky a históriu Topoľčian pomôže nový študentský projekt. Jeho autori Adam Korčuška a Dominik Hrdý ho pomenovali Virtuálne Topoľčany.

Ako informovala radnica, v rámci projektu už boli na 19 významných budovách v meste osadené kovové tabuľky s QR kódmi. Tie po načítaní poskytnú návštevníkovi informácie o histórii konkrétneho objektu. "Záujemcovia sa môžu napríklad dozvedieť, ktorá historická budova je najstaršia v meste, že pošta kedysi sídlila v budove dnešnej tržnice a veľa ďalších zaujímavostí," uviedol mestský úrad.

Nápad na projekt vznikol ešte v roku 2018 a jeho autorom sa s ním podarilo zvíťaziť aj v celoslovenskej IT súťaži. "Po tom, ako jeho realizáciu finančne podporilo mesto, podarilo sa ho v spolupráci s krajským pamiatkovým úradom zrealizovať. V budúcnosti chcú autori projekt Virtuálne Topoľčany posunúť ďalej a doplniť aj pamiatky, ktoré už v Topoľčanoch neexistujú," pripomenula radnica.