Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Topoľčany v posledných rokoch odstránili z ulíc takmer 50 autovrakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Situáciu uľahčili podľa samosprávy zmeny v legislatíve i aktívni občania, ktorí posielajú svoje podnety na radnicu cez systém Munipolis.

Topoľčany 22. augusta (TASR) - Z ulíc Topoľčian sa od roku 2019 podarilo dostať takmer 50 autovrakov. Ako informoval radnica, najviac, celkov 25 nepojazdných vozidiel, sa odtiahlo v roku 2020.

Situáciu uľahčili podľa samosprávy zmeny v legislatíve i aktívni občania, ktorí posielajú svoje podnety na radnicu cez systém Munipolis. "Pri likvidácii autovrakov z verejných priestranstiev musí mesto najprv preveriť majiteľa vozidla a doručiť mu výzvu na odstránenie auta. Ten má následne 60 dní na odtiahnutie vozidla. Ak nekoná, mesto zabezpečí odvoz vraku na určené parkovisko. Ak si ho majiteľ neprevezme do 30 dní, orgán štátnej správy rozhoduje o likvidácii auta," informoval mestský úrad.

Podľa radnice si väčšinu autovrakov v Topoľčanoch odtiahli samotní majitelia na základe výzvy. V najbližšom čase plánuje mesto odtiahnutie tých áut, ktorých majitelia na výzvu nereagovali. "Treba pripomenúť, že nebezpečné vraky, z ktorých vyteká kvapalina alebo inak ohrozujú životné prostredie, môžu byť odtiahnuté aj bez vedomia ich majiteľa," doplnil magistrát.