Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Sestry z nitrianskej nemocnice priblížia školákom svoju prácu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Podujatie nadväzuje na deň otvorených dverí (DOD), ktorý pre školákov usporiadala nitrianska nemocnica minulý rok v decembri.

Topoľčany 11. januára (TASR) - Spropagovať prácu zdravotníkov má podujatie, ktoré pripravila nitrianska fakultná nemocnica (FN) pre žiakov Základnej školy Škultétyho v Topoľčanoch. "Spoločne s našimi zdravotnými sestrami pôjdeme 15. januára aktívne predstaviť ich prácu priamo žiakom tejto školy," uviedla hovorkyňa nemocnice Tatiana Kubinec.

Ako informovala, podujatie nadväzuje na deň otvorených dverí (DOD), ktorý pre školákov usporiadala nitrianska nemocnica minulý rok v decembri. "Počas DOD sa zdravotníci v spolupráci so strednou zdravotníckou školu a Univerzitou Konštantína Filozofa v Nitre snažili prezentovať žiakom a študentom základných a stredných škôl prácou sestier. Pre veľký záujem sa teraz presunieme priamo do školy," povedala Kubinec.

Zároveň pripomenula, že podľa údajov z ministerstva zdravotníctva chýba na Slovensku približne 4000 sestier. "Nitrianska nemocnica chce aj takýmito aktivitami inšpirovať mladých ľudí, aby uvažovali o voľbe povolania v zdravotníctve," doplnila Kubinec.