Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

TORNAĽA: Do dvora záchranky sa zrútila stena susedného domu

Na snímke zrútená stena domu Foto: TASR/Ján Simana

Pravdepodobnou príčinou zrútenia steny domu bol jeho zlý stav a najmä vlhkosť.

Tornaľa 25. februára (TASR) - Sutiny zrútenej steny rodinného domu odpratávajú dnes večer záchranári v centrálnej časti Tornale. Do dvora stanice záchrannej zdravotnej služby na Mierovej ulici sa zrútila stena susedného domu a poškodená je aj jeho strecha. Ako TASR potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová, pri incidente nebol nikto zranený, pre istotu však na miesto vyslali kynológa so špeciálne vycvičeným psom.

Pravdepodobnou príčinou zrútenia steny domu bol jeho zlý stav a najmä vlhkosť, ktorú stena nasiakla po dažďoch v posledných dňoch. Dom bol obývaný a kompetentní sa jeho obyvateľom snažia nájsť náhradné ubytovanie. "Polícia v tomto prípade zabezpečuje len súčinnosť. Ak sa potvrdí aj po ohliadke so psom, že nebol nikto zranený, polícia tento prípad pravdepodobne ani riešiť nebude," povedala Faltániová.

V susednej budove sídli stanica rýchlej zdravotnej služby. V zadnej časti dvora majú garáže pre sanitky. Pre sutiny bola aj ich činnosť na istý čas obmedzená.