Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Tradičná chuť Podpoľania prinesie prípravu jedál v Detve

Ďalší traja tradiční výrobcovia získali 9. októbra 2014 certifikát, umožňujúci používať na vybraných výrobkoch značku Regionálny produkt Podpoľania. Ocenenia na základe už tretej výzvy odovzdali zástupcovia Miestnej akčnej skupiny (MAS) Podpoľanie. Foto: TASR/Jozef Poliak

Sprievodnými podujatiami budú škola varenia i ekoaktivity pre deti, vozenie sa na poníkoch a aj predaj ľudovo-umeleckých výrobkov.

Detva 30. mája (TASR) - Súťažná príprava jedál i prezentácia miestnych produktov budú súčasťou víkendového podujatia Tradičná chuť Podpoľania v Detve. TASR to povedal primátor Branislav Baran s tým, že je to 10. ročník akcie a pripravujú ho na detvianskom prírodnom amfiteátri.

Ako priblížil, väčšinou to budú polievky a jedlá, ktoré sú spojené s regiónom, a variť ich budú zo surovín, ktoré sú typické pre Podpoľanie. "Kultúrny program bude spojený s dňom detí, pre návštevníkov budú k dispozícii napríklad drevený kolotoč a hasičská pena," spresnil.

Ako uvádza mesto, začiatok naplánovali na sobotu (3. 6.) o 8.30 h a predpoludním budú účastníci variť. Zároveň bude aj odborný seminár o kvalite regionálnych produktov Podpoľania. Popoludní dostane priestor kultúrny program, vystúpia v ňom detské folklórne súbory i seniori z Detvy. Vyhodnotenie súťaže vo varení a odovzdávanie putovnej štafety bude popoludní, po nich sa predstavia napríklad Folklórny súbor Detva, Podpolianski vrchári a ďalšie folklórne kolektívy.

Sprievodnými podujatiami budú škola varenia i ekoaktivity pre deti, vozenie sa na poníkoch a aj predaj ľudovo-umeleckých výrobkov.