Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

SMRTEĽNÁ NEHODA: V úseku Chotín - Hurbanovo prerušili dopravu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Osobu neoprávnene sa pohybujúcu v koľajisku zrazil prechádzajúci osobný vlak.

Hurbanovo 19. januára (TASR) - Železničná doprava v úseku Chotín - Hurbanovo je prerušená. Dôvodom je smrteľná nehoda, ktorá sa stala krátko pred 14.00 h. Podľa informácie hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jany Šinkovej prišla o život zatiaľ neznáma osoba.

Osobu neoprávnene sa pohybujúcu v koľajisku zrazil prechádzajúci osobný vlak. "Podľa prvotných informácií si osoba na priecestí ľahla pod prichádzajúci vlak," potvrdila hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Vladimíra Bahýlová.

Doprava v úseku je prerušená od 14.09 h. Železničná spoločnosť Slovensko sa aktuálne pokúša zabezpečiť v úseku náhradnú dopravu.

Polícia vyšetruje okolnosti zrážky osoby s vlakom v Hurbanove


Okolnosti zrážky osoby s osobným vlakom na trati v úseku Chotín - Hurbanovo sú predmetom policajného vyšetrovania. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jana Šinková.

Oznámenie o nehode na železničnom koľajisku v Hurbanove prijala polícia prostredníctvom linky 112 v piatok o 13.53 h. Hodnovernosť oznámenia preverila a na mieste potvrdila hliadka polície.

Dychová skúška na alkohol bola u rušňovodiča s negatívnym výsledkom, skonštatovala Šinková. Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.