Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

TRAGICKÁ DOPRAVNÁ NEHODA: Medzi obeťami je aj osemročné dieťa

Dopravná nehoda v obci Strekov. Foto: FB Polícia SR - Nitriansky kraj

Pri nehode sa čelne zrazili motorové vozidlá.

Strekov 11. júna (TASR) - V obci Strekov v okrese Nové Zámky došlo v nedeľu popoludní k vážnej dopravnej nehode. Nehoda si vyžiadala mŕtvych aj zranených. Na sociálnej sieti o tom informuje Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) SR.

Pri nehode sa čelne zrazili motorové vozidlá. Podľa polície sa v jednom z vozidiel nachádzali v čase zrážky štyri osoby. O život prišiel 37-ročný vodič auta, jeho 31-ročná spolujazdkyňa a osemročné dieťa. V aute sedelo aj ročné dieťa, ktoré bolo prevezené do novozámockej nemocnice.

V druhom vozidle sa viezli dvaja ľudia. Vodič bol s ľahšími zraneniami prevezený vrtuľníkom do nitrianskej nemocnice, jeho spolujazdkyňa utrpela ľahšie zranenia a prevezená bola do novozámockej nemocnice.

Úmrtie troch osôb potvrdila pre TASR aj hovorkyňa OSZZS SR Alena Krčová. "Pri nehode zomreli muž, žena a dieťa. Záchranári im už nedokázali pomôcť," povedala Krčová. Tragickú dopravnú nehodu prežili dve dospelé osoby a dieťa. "Záchranári ich po ošetrení previezli do nemocnice," doplnila.

Na mieste dopravnej nehody zasahujú pozemní aj leteckí záchranári.



TASR v tejto súvislosti prináša výberovú chronológiu tragických dopravných nehôd na Slovensku od roku 2020


2020
10. marca - Dvoch mŕtvych, jednu ťažko zranenú osobu, 14 stredne ťažko a 16 ľahko zranených ľudí si vyžiadala zrážka dodávky a autobusu, ktorá sa stala na ceste I/18 v Ružomberku - Černovej.

27. apríla - Na rýchlostnej ceste R1 v katastrálnom území obce Hosťová došlo k tragickej hromadnej nehode piatich áut, ktorá si vyžiadala dva ľudské životy.

19. augusta - Pri čelnej zrážke dvoch osobných áut na ceste II/584 v katastri Liptovského Trnovca v okrese Liptovský Mikuláš zahynuli štyri deti a jedna dospelá osoba.

26. novembra - Dopravná nehoda osobného auta v Šaštíne Strážach si vyžiadala dve obete. Po 21-ročnej žene, ktorá zomrela na mieste tragédie, o život prišiel aj 41-ročný muž. Obaja boli spolujazdcami v aute, ktoré šoféroval 28-ročný muž.

2021
23. decembra - Dopravná nehoda pri obci Dargov v okrese Trebišov si vyžiadala dve obete. V osobnom aute, ktoré narazilo po rotácii do autobusu, zahynul 49-ročný štátny príslušník Ukrajiny a jeho 34-ročná spolujazdkyňa.

25. decembra - Štyridsaťdvaročná Ukrajinka a 20-ročný spolujazdec prišli o život pri dopravnej nehode v okrese Sobrance.

2022
22. januára - Tragická dopravná nehoda, ktorá sa stala na ceste medzi obcami Lehnice a Štvrtok na Ostrove v okrese Dunajská Streda, si vyžiadala dve obete. Zahynuli pri nej 27-ročná vodička a jej 45-ročná spolujazdkyňa.

25. januára – Pri tragickej dopravnej nehode, ku ktorej došlo na ceste medzi obcami Kochanovce a Ľubiša v okrese Humenné, zahynuli tri osoby vo veku 19 až 33 rokov.

30. júna - Tragicky sa skončila nehoda na ceste prvej triedy v katastri obce Ďanová (okres Martin), pri ktorej zahynuli dvaja ľudia.

2. októbra - V centre Bratislavy blízko Zochovej ulice narazilo krátko po 22.15 h osobné auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Tragédia si vyžiadala päť ľudských životov.

28. novembra - Pri tragickej dopravnej nehode, ku ktorej došlo medzi Revúcou a obcou Sirk, zahynuli dvaja ľudia.

4. decembra - K tragickej dopravnej nehode dvoch osobných vozidiel došlo na ceste v Behynciach, časti Tornale. Zahynuli pri nej štyria ľudia.

2023
9. apríla - Životy troch ľudí si vyžiadala tragická dopravná nehoda, ku ktorej došlo v skorých ranných hodinách v Liptovskom Mikuláši.

26. mája - Po zrážke s autom v katastri obce Zemplínske Kopčany v okrese Michalovce prišli o život dve deti - dievča narodené v roku 2011 a chlapec narodený v roku 2008.

10. júna - Pri dopravnej nehode neďaleko Štúrova prišli o život dvaja mladí ľudia. Nehoda sa stala pred polnocou pri obci Obid v smere od Štúrova do Gbeliec. Pri zrážke zahynul 28-ročný vodič jedného z vozidiel a jeho 22-ročná spolujazdkyňa.