Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

TRAGICKÁ NEHODA: Zahynuli traja ľudia, dvaja sú zranení

Na snímke zdemolované auto v katastri obce Nové Zámky. Foto: Facebook: HaZZ

Vodič bol po nehode schopný podrobiť sa dychovej skúške, jej výsledok bol negatívny. Okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania novozámockej polície.

Nové Zámky 21. februára (TASR) – Pri tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala v nedeľu ráno v katastri mesta Nové Zámky na ceste I/64, prišli o život traja ľudia, dvaja sú zranení. Vozidlo s piatimi cestujúcimi skončilo prevrátené vedľa cesty, informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Pod zdemolovaným vozidlom sa v čase príchodu hasičov na miesto tragédie nachádzala zakliesnená jedna osoba. Po prieskume okolia havarovaného vozidla boli nájdené ďalšie osoby. Traja ľudia nehodu neprežili, ďalšie dve osoby sú momentálne v starostlivosti záchranárov Rýchlej zdravotnej pomoci.



Polícia začala trestné stíhanie pre tragickú dopravnú nehodu


Vyšetrovateľ Policajného zboru SR začal trestné stíhanie vo veci pre trestné činy usmrtenia a ublíženia na zdraví v prípade tragickej dopravnej nehody, pri ktorej zomreli traja ľudia.

Podľa vyjadrenia polície približne 500 metrov od Nových Zámkov v smere na Nitru zišiel 37-ročný vodič osobného auta Audi A6 Combi z doposiaľ nezistených príčin z cesty a narazil do stromu. Vozidlo s piatimi cestujúcimi skončilo prevrátené vedľa cesty. Pod zdemolovaným vozidlom sa v čase príchodu hasičov nachádzala zakliesnená jedna osoba. Po prieskume okolia havarovaného vozidla boli nájdené ďalšie osoby. Náraz bol smrteľný pre troch ľudí z posádky auta - dvoch mužov vo veku 32 a 35 rokov a tiež 24-ročnú ženu. Vodič a 22-ročná spolujazdkyňa boli so zraneniami prevezení do novozámockej nemocnice.

Vodič bol po nehode schopný podrobiť sa dychovej skúške, jej výsledok bol negatívny. Okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania novozámockej polície.