Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

TRAGICKÁ NEHODA: Zrážku s autom neprežila 73-ročná chodkyňa

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook Polícia SR - Trenčiansky kraj

Privolaní dopravní policajti podrobili vodiča Fordu dychovej skúške s negatívnym výsledkom merania.

Považská Bystrica 16. januára (TASR) - Zrážku s osobným autom neprežila v piatok (13. 1.) večer na ceste druhej triedy v Považskej Bystrici 73-ročná chodkyňa. Príčiny nehody vyšetrujú policajti, začali trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Informovala o tom v pondelok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

"Podľa doterajších zistení 29-ročný vodič Fordu jazdil v smere od Rajca do centra mesta, keď nedal prednosť chodkyni prechádzajúcej cez riadne vyznačený priechod pre chodcov. Z ktorej strany prechádzala po chodníku 73-ročná chodkyňa z pohľadu vodiča, zatiaľ nemáme ustálené," uviedli policajti.

K stretu chodkyne s vozidlom došlo podľa nich v jeho pravej prednej časti. "V dôsledku zrážky utrpela chodkyňa veľmi vážne zranenia, previezli ju do považskobystrickej nemocnice, kde, bohužiaľ, v sobotu (14. 1.) v skorých ranných hodinách svoj boj o život prehrala," ozrejmila polícia.

Privolaní dopravní policajti podrobili vodiča Fordu dychovej skúške s negatívnym výsledkom merania. Chodkyni odoberú krv pri pitve. Škodu na vozidle odhadli približne na 400 eur.

"Na mieste dopravnej nehody bol prítomný súdny znalec z odboru cestnej dopravy. Príčiny, miera zavinenia a okolnosti dopravnej nehody sú naďalej v štádiu vyšetrovania," dodali policajti.