Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

TRAGICKÁ NEHODA: Zrážku s autom neprežila 79-ročná chodkyňa

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook - Polícia SR Košický kraj

Vodič pri nehode neutrpel zranenia, alkohol v jeho dychu nezistili.

Švedlár 20. januára (TASR) - Po štvrtkovej (19. 1.) zrážke s autom v obci Švedlár v okrese Gelnica prišla o život 79-ročná chodkyňa. TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že zraneniam podľahla v nemocnici.

Nehoda sa stala okolo 15.30 h, do ženy narazil autom BMW X5 vodič vo veku 37 rokov. Polícia pripomenula, že v čase, kedy došlo k dopravnej nehode, bola v tomto úseku znížená viditeľnosť pre nepriaznivé poveternostné podmienky. "Podľa doterajších výsledkov však chodkyňa mala kráčať v strede jazdného pruhu vozidla, avšak bez akéhokoľvek reflexného prvku," dodala Ivanová.

Vodič pri nehode neutrpel zranenia, alkohol v jeho dychu nezistili. Počas nariadenej pitvy budú u nebohej dôchodkyne zisťovať aj prípadnú prítomnosť návykových látok.

"Či k tragédii prispeli nepriaznivé poveternostné podmienky, rýchlosť jazdy vodiča alebo neopatrnosť starenky budú zisťovať policajti počas ďalšieho vyšetrovania," doplnila s tým, že v danej veci začali trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.