Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Okrádali firmu v Potvoriciach: Traja muži spôsobili škodu 72.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Odcudzený materiál muži podľa policajnej hovorkyne odovzdávali v zberných surovinách, pričom výnosy za jeho predaj si medzi sebou rozdelili.

Potvorice 10. marca (TASR) - Trest odňatia slobody v rozmedzí troch až desiatich rokov hrozí trojici mužov, ktorí mali okrádať firmu v Potvoriciach v okrese Nové Mesto nad Váhom o materiál. Spoločnosti tak mali spôsobiť škodu vo výške viac ako 72.000 eur. Vyšetrovateľ mužov vo veku 39, 35 a 32 rokov obvinil z pokračovacieho zločinu krádeže. TASR o tom v piatok informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Trestné oznámenie vo veci zločinu krádeže prijala polícia vlani v decembri. Pracovníci vo výrobe si totiž všimli a nahlásili chýbajúci materiál, ktorý síce evidovaný bol, ale fyzicky na prevádzke chýbal.

Zločinu krádeže sa mal dopustiť 39-ročný muž, ktorý bol zamestnancom spoločnosti. "Po vzájomnej dohode aj s ostatnými obvinenými mali postupne odcudziť z výrobných a skladových priestorov mosadzné zuby slúžiace na výrobu vrtuliek do čerpadiel umývačky riadov v počte 1.200.000 kusov o hmotnosti takmer 3000 kilogramov," uviedla Kuzmová.

Muži mali podľa nej taktiež odcudziť cievky, na ktorých bol navinutý medený drôt slúžiaci na výrobu elektrokomponentov o hmotnosti takmer 2220 kilogramov.

"Obvinený zamestnanec firmy mal zabezpečiť administratívne vykrytie materiálu v spoločnosti. Spolu s ostatnými obvinenými taktiež pomáhal pri nakladaní odcudzeného materiálu do vozidiel a jeho zakrytím tak, aby nedošlo k jeho spozorovaniu pracovníkmi SBS spoločnosti," priblížila ďalej Kuzmová.

Odcudzený materiál muži podľa nej odovzdávali v zberných surovinách, pričom výnosy za jeho predaj si medzi sebou rozdelili. "Týmto konaním spôsobili poškodenej spoločnosti celkovú škodu vo výške viac ako 72.000 eur," dodala.