Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Transportovali pozostatky horolezca spod Rumanovho štítu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Telo nebohého bolo letecky prevezené na horáreň v Bielovodskej doline, kde bolo odovzdané príslušníkom Policajného zboru SR a pohrebnej službe.

Vysoké Tatry 31. marca (TASR) - V utorok transportovali telesné pozostatky horolezca, ktorý tragicky zahynul pravdepodobne pri výstupe na Rumanov štít. Telo nebohého bolo letecky prevezené na horáreň v Bielovodskej doline, kde bolo odovzdané príslušníkom Policajného zboru SR a pohrebnej službe. Na svojej internetovej stránke o tom informovala Horská záchranná služba (HZS) s tým, že transport vykonali záchranári v spolupráci s posádkou letky Ministerstva vnútra SR.

„V nedeľu (29. 3.) bolo vo večerných hodinách nahlásené horským záchranárom nevrátenie sa kamaráta z horolezeckej túry. Ten mal plánovaný výstup zo severu na Rumanov štít, no v dohodnutom čase sa nevrátil, preto jeho kamarát upovedomil HZS,“ uviedli horskí záchranári.

Hneď po nahlásení bola podľa HZS prostredníctvom Prezídia Policajného zboru SR vyžiadaná lokalizácia jeho mobilného telefónu, ktorý v tom čase už bol nedostupný. Zároveň odišli dve skupiny záchranárov pátrať do danej oblasti. V pondelok (30. 3) v skorých ranných hodinách objavili telo 26-ročného horolezca, ktorý už nejavil známky života.