Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Trebišove vyrástlo na mieste bývalého trhoviska parkovisko

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Halász

Výstavbu parkoviska samospráva zrealizovala jednak z vlastných finančných prostriedkov, ale najmä z úverových zdrojov vo výške 42.915 eur.

Trebišov 16. decembra (TASR) – Nové parkovisko pribudlo na Kutnohorskej ulici v Trebišove. Odstavnú plochu s 37 štandardnými parkovacími miestami a ďalšími dvomi pre zdravotne znevýhodnených občanov mesto postavilo v priestore bývalého trhoviska. Parkovisko s vodopriepustnými prvkami v stredu (15. 12.) slávnostne odovzdali do užívania.

"Stavba je súčasťou významnej rekonštrukcie dopravnej infraštruktúry v tomto období, ktorá prispeje k zlepšeniu cestnej premávky v meste," informovala TASR hovorkyňa trebišovskej radnice Martina Mištaničová.

Výstavbu parkoviska samospráva zrealizovala jednak z vlastných finančných prostriedkov, ale najmä z úverových zdrojov vo výške 42.915 eur. Spolu s ňou bola financovaná aj rekonštrukcia časti priľahlej cestnej komunikácie v sume 16.506 eur.

"V rámci tejto investičnej akcie obyvateľom okolitých bytových blokov už slúži aj nový oddeľujúci chodník a organizovaný vstup a výjazd z hlavnej časti parkoviska," uviedla hovorkyňa.

Zhotoviteľom stavby bola spoločnosť Eurovia SK.