Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 26. máj 2024Meniny má Dušan
< sekcia Regióny

Trebišov pre pandémiu neplánuje vianočné trhy ani silvestrovské oslavy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rozsvietenie hlavného vianočného stromčeka sa, podobne ako vlani, uskutočnilo v nedeľu 5. decembra bez účasti verejnosti a tradičného mikulášskeho programu.

Trebišov 8. decembra (TASR) – V Trebišove sa pre epidemiologickú situáciu a obmedzenia neuskutočnia vianočné trhy, mesto neplánuje ani silvestrovské oslavy a ohňostroj. "Keďže je na území SR opätovne vyhlásený núdzový stav a s ním spojené obmedzenia, nepredpokladáme, že v najbližších dňoch dôjde k výraznému zlepšeniu situácie, preto sa Vianočné trhy v Trebišove neuskutočnia," potvrdila v stredu pre TASR hovorkyňa mesta Martina Mištaničová.

"Z dôvodu prepuknutia tretej vlny pandémie nového koronavírusu, jej zhoršujúceho stavu a takisto vládou schválených prísnejších opatrení, ktoré majú za cieľ znížiť mobilitu, mesto Trebišov neplánuje organizovať v tomto roku žiadne silvestrovské oslavy," informovala ďalej hovorkyňa radnice.

Rozsvietenie hlavného vianočného stromčeka sa, podobne ako vlani, uskutočnilo v nedeľu 5. decembra bez účasti verejnosti a tradičného mikulášskeho programu. Štrnásť metrov vysoký vianočný smrek pichľavý stojí pred budovou mestského kultúrneho strediska. Vianočnú atmosféru spestruje v meste rozsvietená a rozšírená sviatočná výzdoba. Jej najnovší prvok - nadrozmernú svietiacu figúru sv. Mikuláša - osadia v polovici decembra na novom kruhovom objazde pri kultúrnom stredisku.

"Tento rok máme na území mesta osadených veľkých a výrazných dekorácií viac než ten minulý," priblížila ďalej Mištaničová. Okrem adventného venca s LED žiarovkami a červenými stuhami, ktorý zdobí kruhovú križovatku na Ulici M. R. Štefánika, samospráva zakúpila dva svetelné prvky v nadrozmernej veľkosti. Okrem figúry sv. Mikuláša ide o blikajúceho LED snehuliaka na saniach, ktorý zdobí priestor na hlavnej ulici pri pobočke banky. Adventný čas a Vianoce pripomína aj dekorácia v podobe anjela s trúbkou na Mariánskom námestí, či svietiaca postava druhého anjela a zdobený stromček v časti Milhostov.