Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Vojaci pri rómskej osade v Trebišove testovali desiatky obyvateľov

Na snímke testovania rómskych obyvateľov v spolupráci s príslušníkmi Ozbrojených síl SR v rómskej osade v Trebišove v rámci preventívnych opatrení k zamedzeniu šírenia koronavírusu. V Trebišove 13. októbra 2020. Foto: TASR Roman Hanc

Dosiaľ sú známe tri potvrdené pozitívne prípady nového koronavírusu v trebišovskej osade, v ktorej žijú tisíce ľudí.

Trebišov 13. októbra (TASR) – Pri trebišovskej rómskej osade príslušníci ozbrojených síl v utorok testovali na ochorenie COVID-19 58 miestnych obyvateľov. "Išlo o ľudí vo všetkých vekových kategóriách, ktorí boli v úzkom kontakte s dvoma pozitívne potvrdenými prípadmi. Dohľadaní boli naším Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Trebišove," uviedol pre novinárov zástupca regionálnej hygieničky Ivan Petrovič.

Odber vzoriek sa týkal najmä členov širšej rodiny dvoch nakazených. Na testovanie dohliadali i štátni policajti. "Priebeh bol bezproblémový, rómski spoluobčania s nami spolupracovali, neevidujem žiadne problémy," skonštatoval Petrovič.

Dosiaľ sú známe tri potvrdené pozitívne prípady nového koronavírusu v trebišovskej osade, v ktorej žijú tisíce ľudí. Medzi nakazenými je aj člen mestskej poriadkovej služby. V pondelok (12. 10.) v areáli trebišovskej nemocnice testovali desiatky obyvateľov osady, ktorí boli v kontakte s ním. Celkovo nariadená karanténa sa dosiaľ podľa hygienika týka maximálne do 100 ľudí z osady.

"V osade sú momentálne potvrdené tri prípady, uvidíme na základe dnešných a pondelkových testov, či sa tie počty budú zvyšovať," dodal Petrovič.